Preskoči na vsebino

ZGODBE

Mreženje, predstavitev rezultatov raziskav

Mreženje, predstavitev rezultatov raziskav

V okviru Erasmus+ programa sem se maja 2022 udeležil Erasmus+ mobilnosti z namenom usposabljanja na VilniusTech, Vilna, Litva. Namen obiska je bil navezovanje stikov z namenom možnosti raziskovalnega in pedagoškega sodelovanja ter prijave skupnih projektov. Udeležil sem se tudi dveh zagovorov doktoratov z namenom pridobiti bolj poglobljen vpogled v doktorski študij ter na tak način možnost primerjave.

Gostitelji so me lepo sprejeli in mi ponudili ogled in vpogled v delo oddelka za računalništvo in informatiko. Med drugim smo tudi šli na skupaj na večerjo ter se udeležili vodenega ogleda po VilniusTechu.

VilniusTech je partner v Evropski univerzi ATHENA in prav preko tega zavezništva sem navezal prvi stik pred obiskom.

V času mobilnosti sem navezal stik s številnimi raziskovalci s področja kibernetske varnosti, med drugim s prof. Antanasom Čenysom, nekdanjim prorektorjem univerze, prof. Nikolajem Goraninom, predstojnikom oddelka za informacijske sisteme, doc. dr. Justinasom Janulevičiusom in številnimi drugimi.

Uspelo nam je identificirati skupna pedagoška področja in kasneje sodelovali v okviru projekta evropske univerze ATHENA, tako da je doc. dr. Justinasom Janulevičius izvedel gostujoče predavanje na daljavo v okviru predmeta Osnove informacijske varnosti, jaz pa v okviru njegovega predmeta Cybersecurity management. Prihodnje študijsko leto načrtujemo poglabljanje sodelovanje in razširitev v smislu izvedb gostujočih predavanj v živo in pri intenziviranju izmenjave študentov.

Menim, da je možnost mobilnosti preko programa Erasmus+ edinstvena priložnost za vzpostavitev novih stikov ali poglabljanje obstoječih. Omogoča pa tudi osebnostno rast, širjenje obzorij in seveda izboljšanje znanja tujega jezika.

doc. dr. Marko Hölbl
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

Mobilnost z namenom usposabljanja (STT)
Vilna, Litva
Obdobje izmenjave: maj 2022

Deli objavo:
Zapri