Preskoči na vsebino

KIP “ENGAGING WITH THE FUTURE” IN “BACK TO THE FUTURE!” V TRENTO, ITALIJA

KIP “ENGAGING WITH THE FUTURE” IN “BACK TO THE FUTURE!” V TRENTO, ITALIJA Objavljeno: 18. 1. 2024

Univerza v Trentu organizira spomladi dva kombinirana intenzivna programa:

Študenti boste imeli priložnost se vključiti v resnične življenjske probleme, najti kreativne rešitve in pridobiti ustrezne veščine za svojo prihodnost v mednarodnem okolju v stiku s podjetji in javnimi organizacijami.

SOI – 128 Ch.1 – Engaging with the future

Med učno aktivnostjo bodo udeleženci raziskovali, kako nevladne in globalne organizacije pristopijo k rešitvam za okoljsko in družbeno odpornost v spreminjajočem se geopolitičnem okolju; raziskovali bodo kritične pristope k projektom mednarodnega sodelovanja in sodelovali pri projektih, ki bodo razvijali prihodnje scenarije za socialne in politične vidike trajnostnih ciljev na mednarodni ravni.

Več o programu si lahko preberete tukaj.

SOI – 130 Ch.3 – Back to the Future!

Fotobioreaktorji (znani tudi kot PBR – sistemi, ki gojijo mikroalge) so tehnologija z velikim potencialom: mikroalge lahko pretvorijo CO2 v kisik; predelati odpadke v bioplastiko in biogorivo; ustvarjanje naravnih gnojil in še več. PBR lahko zaprejo zanke krožnega gospodarstva in so uporabni za številna komercialna in proizvodna področja.

ALOS je podjetje, ki je že nekaj let vključeno v sektor mikroalg in izkorišča tehnologije mikroalg za razvoj čistilcev zraka v zaprtih prostorih tako za B2B kot B2C. Vendar pa isto podjetje raziskuje tudi nove poti, kot je uporaba PBR za ublažitev okoljskega vpliva destilacije aromatičnih zelišč in pretvorbo odpadkov v stranske proizvode visoke vrednosti.

Kako lahko ALOS poveča trajnost takih proizvodnih procesov? V tem programu boste sodelovali z ALOS pri raziskovanju novih področij in na koncu razvili različne tržne scenarije za uporabljeno tehnologijo mikroalg.

Več o programu si lahko preberete tukaj.

Prijava poteka pod točko “SOI admission apply 2023/24 – S2 – New Appls”.

Rok prijave je 31. januar.

Program bo izveden kot kombiniran intenzivni program Erasmus+. Študenti ste upravičeni do Erasmus+ štipendije. Aktualni razpis najdete tukaj.


BODITE SPROTI OBVEŠČENI

Vse aktualne informacije v zvezi z mednarodnim sodelovanjem, bomo objavljali v Erasmus novicah.

Na njih se lahko naročite na tej povezavi.

Deli objavo:
Zapri