Preskoči na vsebino

KIP: “AI V MEDICINI” V WROCLAWU, POLJSKA

KIP: “AI V MEDICINI” V WROCLAWU, POLJSKA Objavljeno: 28. 8. 2023

Vljudno vabljeni na Erasmus+ kombinirani intenzivni program AI v medicini: priprava s seznanjanjem z resničnimi medicinskimi podatki.

Medicinska univerza v Wroclawu je zaključila triletni program usposabljanja z naslovom HeartBIT_4.0: Application of innovative Medical Data Science technologies for heart diseases (https://heartbit40.com/). Univerza ima zato edinstveno izkušnjo, ki izhaja iz neposrednih soočenj med zdravniki in podatkovnimi znanstveniki, in ve, da je prvi korak združitve medicine in podatkovne znanosti seznanitev z naravo in raznolikostjo medicinskih podatkov.

Tako vabijo oddelke za IT/podatkovne znanosti in nato študente, da se pridružijo pobudi v obliki Erasmus+ kombiniranega intenzivnega programa: AI in medicinska priprava s seznanitvijo z resničnimi zdravstvenimi podatki, ki bodo vključevali:

– serijo spletnih srečanj (jesen/zima 2023), na katerih vam bodo pokazati vzorce virov medicinskih podatkov. To vam bo pomagalo razumeti, zakaj se zdravstveni podatki pogosto zdijo zapleteni in/ali nepopolni;

– srečanje v Wroclawu (načrtovano spomladi 2024) z veliko razpravami z medicinskim osebjem, ki ima izkušnje s sodelovanjem s podatkovnimi znanstveniki.

Če ste zainteresirani za prijavo, pišite na: agnieszka.siennicka@umw.edu.pl.

Program bo izveden kot kombiniran intenzivni program Erasmus+. Študenti ste upravičeni do Erasmus+ štipendije. Aktualni razpis najdete tukaj.


BODITE SPROTI OBVEŠČENI

Vse aktualne informacije v zvezi z mednarodno izmenjavo študentov in mednarodnim sodelovanjem, bomo objavljali v Erasmus novicah.

Na njih se lahko naročite na tej povezavi.

Deli objavo:
Zapri