Preskoči na vsebino

ZGODBE

OBLIKOVANJE BOLJŠE PRIHODNOSTI ZA JUTRI

OBLIKOVANJE BOLJŠE PRIHODNOSTI ZA JUTRI

DOŽIVITE ARKTIČNO OBLIKOVANJE IZ PRVE ROKE V ROVANIEMIJU!

Pred dvema tednoma je mesto praznovalo 15. izdajo najsevernejšega oblikovalskega dogodka na svetu pod temo “Boljša prihodnost – Arktična pamet”. 25.000 udeležencev, med katerimi so se lokalni podjetniki, oblikovalci, strokovnjaki in mednarodno občinstvo, lahko vključili v zanimive dejavnosti, osredotočene na arktično oblikovanje, trajnost in inovacije. Arctic Design Week deluje kot forum za sodelovanje in izmenjavo ter želi zbližati lokalne umetnike, študente, znanstvenike in oblikovalce, da bi oblikovali boljšo prihodnost za Arktiko in svet.

Kot študenti in prihodnji managerji v turizmu smo bili k sodelovanju na letošnjem dogodku povabljeni študenti iz Univerze v Mariboru, Lapland UAS in Universitat Autonoma Barcelona. Med trdim delom na Arctic Design Weeku smo bili študenti toplo povabljeni, da si ogledamo Rovaniemi in si ogledamo, kaj ponuja mesto in njegova okolica.

PREDHODNA PRIPRAVA NA DOGODEK

Ne glede na to, da je možnost biti organizator takšnega dogodka velika, so bili različni urniki in časovni pasovi ovira, s katero smo se uspešno spopadli. Ko smo prišli do konkretnih idej, je bilo precej preprosto nadaljevati ustvarjalen proces. Za nas trg ni le prostor za izmenjavo dobrin, ampak središče inovacij, kjer se ustvarjajo sinergije z lokalnimi podjetji, ki se prevedejo v trajna, obojestransko koristna partnerstva. Kljub tem začetnim izzivom je bila možnost aktivne udeležbe na Arctic Design Weeku tako odlična priložnost, ki je za nas študente zagotovila dragocene trenutke za poučevanje.

TRENUTEK RESNICE, DOGODEK!

Finsko oblikovanje je znano po svoji funkcionalnosti, estetiki, pa tudi po vodilnem trajnostnem prihodnjem razvoju, kar smo želeli odražati v našem programu šestih različnih dejavnosti. Na primer, za izmenjavo oblačil smo udeležence prosili, naj prinesejo oblačila, katera ne želijo več, da bi jih zamenjali z drugimi oblačili, ki so jih zagotovili drugi obiskovalci in naš partner Design Market SMUK. Po drugi strani pa so se odrasli pridružili likovnim delavnicam, kjer so izdelovali rože iz časopisov, za otroke pa smo poskbeli, da so lahko barvali in kolažirali oblačila.

Imeli smo tudi informativni kotiček, da so se gosti lahko seznanili s trajnostno modo. V spomin na njihovo pomoč pri dogodku smo imeli foto kotiček, kjer so se lahko fotografirali z recikliranimi klobuki. Za popestritev izkušnje smo imeli kotiček, kjer smo ponujali brezplačno pijačo in prigrizke. Veliko ljudi se nam je pridružilo in imeli s(m)o se lepo.

Prepričani smo, da bodo zaradi letošnjih uspehov naslednji dogodki pritegnili še večjo pozornost in povečali zaupanje krajanov v naše sposobnosti.

Market-Sustainable-Clothes-Arctic-International

Deli objavo:
Zapri