Preskoči na vsebino

NOVICE

IJEP SHORT-TERM EXCHANGE PROGRAM WITH JASSO SCHOLARSHIP, UNIVERZA KUMAMOTO, JAPONSKA

IJEP SHORT-TERM EXCHANGE PROGRAM WITH JASSO SCHOLARSHIP, UNIVERZA KUMAMOTO, JAPONSKA Objavljeno: 13. 3. 2024

Univerza Kumamoto na Japonskem ponuja program izmenjave IJEP (Mednarodni skupni program izobraževanja za znanost in tehnologijo) za kratkoročno izmenjavo sprejema kvalificirane podiplomske študente iz tujih univerz ter ponuja izobraževanje in raziskovanje v angleščini za največ eno šolsko leto. V programu Environmental Leader Program bodo študentje pripadali laboratoriju, kjer bodo pod mentorstvom akademskega svetovalca iz GSST izvajali raziskovalni projekt. Poleg tega morajo opraviti nekaj predavanj, povezanih s temami okoljskih vprašanj, ter terenski izlet, da se seznanijo z naravnimi viri in povezanimi družbenimi vprašanji. Izbranim 10 študentom, ki prihajajo iz partnerskih univerz s sporazumom o izmenjavi študentov, bojo ponudili štipendijo JASSO. Izmenjava se začne oktobra 2024 in lahko traja 6 mesecev (do marca 2025) ali 11 mesecev (do avgusta 2025).

Za udeležbo v programu je na voljo štipendija v višini 80.000 jenov mesečno. Vendar pa udeleženci sami krijejo stroške letalskih vozovnic, namestitve, prehrane, zdravstvenega zavarovanja in drugih življenjskih potrebščin.

Program se začne 1. oktobra 2024 in traja bodisi 6 ali 11 mesecev, odvisno od izbire udeležencev, pričenši od oktobra 2024.

Poleg tega program vključuje raznoliko vsebino, ki vam omogoča, da poglobite svoje znanje in izkušnje. To vključuje izvajanje raziskovalnega projekta, udeležbo na predavanjih s tematiko “Sodobna znanost in tehnologija na Japonskem”, obisk ekskurzij, pripravo končnega poročila ter predstavitve in končni izpit. Med predavanji je še posebej poudarek na razpravi okoljskih vprašanj, saj je vsaj 3 predavanja namenjenih tej tematiki.

Rok za prijavo: 21. junij 2024.

Za več informacij obiščite spletno stran (Program izmenjave IJEP za mednarodne podiplomske študente)

Prijavni obrazec lahko prenesete s spletnega naslova tukaj.


BODITE SPROTI OBVEŠČENI

Vse aktualne informacije v zvezi z mednarodno izmenjavo študentov in mednarodnim sodelovanjem, bomo objavljali v Erasmus novicah.

Na njih se lahko naročite na tej povezavi.

Deli objavo:
Zapri