Preskoči na vsebino

NOVICE

Erasmus Day 2019

Erasmus Day 2019 Objavljeno: 24. 10. 2019

Za nami je mednarodni dogodek Erasmus Day 2019, ki se je zgodil 10.10.2019 na Trgu Leona Štuklja. Namenjen je bil vsem študentom Univerze v Mariboru in predstavitvi programov Erasmus+ s študijem, prakso in pripravništvom v tujini.

V Erasmus Day nas je popeljala mednarodna parada z več kot 500 tujimi študenti iz 30 držav sveta, ki so se oblečeni v svoje barve sprehodili po ulicah mestnega jedra.

Na Trgu Leona Štuklja so se predstavljala študentska društva ESN Maribor, Študentski svet UM, KMŠ, Iaeste Maribor in AEGEE Maribor, Mednarodna pisarna UM pa je nudila informacije o Erasmus+ programih mobilnosti.

Atrakcije dogodke so bili VR kotiček, kjer so se obiskovalci lahko s pomočjo VR očal sprehodili po poljubnem Evropskem mestu, Selfie kotiček, kjer so prijatelji lahko s pomočjo photo booth stojala ustvarili nepozabne fotke in stojnica Študentskega sveta, kjer so se študenti lahko prijavili na brezplačne jezikovne tečaje. Celotno dogajanje so spremljale zanimive nagradne igre in veliko nagradno žrebanje.

Informativni del dogodka je spremljal tudi zabavni program. Ogrel nas je DJ Helius, nato so nas v programu Erasmus ima talent navdušili tuji Erasmus študenti s svojimi nastopi, za zaključek pa sta nas znoreli glasbeni skupini Groovocado in Happy Ol’ McWeasel.

Vzdušje je bilo noro in mednarodna energija se je širila po Mariboru. Upamo, da smo koga navdušili, da se tudi sam poda na svojo Erasmus+ dogodivščino. Če se še vedno odločaš pa si na naši strani poglej postopek prijave, preberi kakšno navdihujočo Erasmus+ zgodbo ter preveri kam vse lahko greš na pripravništvo.

Več fotografij iz dogodka si oglej v našem Facebook ALBUMU.

Deli objavo:
Zapri