Preskoči na vsebino

ZGODBE

Ker prva Erasmus praksa ni bila dovolj

Ker prva Erasmus praksa ni bila dovolj

To je bila moja tretja in zadnja Erasmus praksa, tokrat kot mlada diplomantka (prvi dve sem opravila tekom absolventa). Ker mi je bila moja prva praksa, ki sem jo opravljala v Granadi v Španiji, zelo všeč, in ker raziskave, katere del sem bila, še nismo dokončali, sem se odločila še za pol leta na isti lokaciji.

Diplomanti medicine oziroma študenti medicine v času absolventa se večinoma odločijo za prakso v bolnišnici (tudi sama sem delala v bolnišnici tekom moje druge prakse). Toda jaz sem želela izkusiti še kaj drugačnega. Na inštitutu, na katerem sem delala, so bile moje zadolžitve večinoma delo za računalnikom. Bila sem del raziskave, kako se lahko s pomočjo umetne inteligence mogoče izognemo eni izmed invazivnih medicinskih preiskav. Spoznala sem, kako obdelati velike podatkovne zbirke v medicini, naučila sem se programiranja in tudi dotaknila umetne inteligence, strojnega učenja v svetu medicine. To se mi zdi znanje prihodnosti in zelo sem hvaležna mojim mentorjem tam, ki so me bili pripravljeni učiti »iz nule« in imeti predavanja z mano 1:1.

Ker sem prakso v Granadi že opravljala, sem mesto že poznala, poznala sem lokalne ljudi in tam že imela prijatelje, kar je naredilo to prakso veliko bolj »domačo«.

Granado priporočam 100 %. Je zelo študentsko in študentom prijazno mesto z neverjetnim podnebjem in veliko kulture. Na bližnjih plažah (oddaljenih eno uro z avtobusom) se lahko kopate od marca do oktobra. Mesto je tudi odlično za študentske žepe z zastonj »tapasi« ob naročilu pijače. Imajo odlične organizacije za Erasmus študente, ki čez celo leto organizirajo vikend izlete v sosednja mesta in države (Portugalska, Maroko) ter vsakodnevne zabave.

Vsekakor je to mesto, kjer ti ne more biti dolgčas.

Tekom tega obdobja sem spoznala krasne ljudi, čudovite kraje in pridobila neprecenljive delovne izkušnje. Če bi se morala odločati še enkrat, bi se odločila enako. Mogoče me pa kdaj v prihodnosti kariera spet zanese v te kraje.

Aja Bunta
Medicinska fakulteta

PRAKSA V TUJINI
Granada, Španija
Obdobje mobilnosti: september 2023–februar 2024

Deli objavo:
Zapri